skip to Main Content
041 522 745 info@motivacijazauspeh.com
Zamujate Priložnost Zaradi Strahu, Ki Vas Blokira-tu Je Rešitev

Zamujate priložnost zaradi strahu, ki vas blokira-tu je rešitev

Ste že kdaj zamudili priložnost, ker ste se bali; ker ste se bali premagati strahove, ki vas ovirajo na poti napredka. Težava je, da morda tega sploh niste prepoznali kot strah, zagotovo pa ste čutili, da vas je nekaj oviralo, kar bi bili morda sposobni preseči, pa tega niste znali.

Prvi korak je, da to oviro–STRAH-prepoznamo, se z njim soočimo in se naučimo, kako to oviro premagati.

Strah nas je res ohranil pri življenju v pradavnini, ko je človek živel v jami in se je moral braniti pred plenilskimi živalmi.

Danes ni več neposrednih groženj našemu preživetju; v svojih možganih pa še vedno nosimo prastrah, ki nas blokira v našem napredku.

Sodobni strahovi kot so: strah pred javnim nastopom, strah pred letenjem, strah pred neuspehom, strah pred zavrnitvijo, strah pred izgubo…, so sicer posledica drugačnih sprožilcev, vendar odziv je enak; naš nezavedni um, žal, ne prepozna razlike med nečim, kar je resnično in nečim kar je v naši domišljiji.

Kaj pa če se strah pojavi, da bi vam pomagal; če je prst, ki kaže na vse, kar je med vami in resničnim dobrim počutjem?

Večina nas največ energije porabi za takšno organizacijo življenja, da bi se izognili stvarem, ki se jih najbolj bojimo.

Strah je lahko tudi znanilec, ki nas opozarja na vse, kar v našem življenju potrebuje zdravljenje;

  • Če imate morda še vedno streho nad glavo in denar v banki, vendar se bojite, da boste bankrotirali, vas strah mogoče opozarja na vzorce, ki ste se jih o denarnem pomanjkanju naučili v otroštvu.
  • Če se bojite, da boste postali ranljivi in zato ne odprete svojega srca ljubezni, vam strah morda pošilja sporočilo o preteklih nezaceljenih ranah, zaradi zlomljenega srca, ki potrebuje vašo nežno, ljubečo skrb.
  • Če se bojite bolezni, vas strah morebiti opozarja, da se ne smete več tako razdajati in raje začnite bolj skrbeti zase.

Strah prinaša s seboj dragoceno sporočilo, in če ste mu pripravljeni prisluhniti, namesto, da bi pred njim bežali, vam lahko pomaga priti na “hitri pas” celjenja telesa, uma in duše.

Spreminjanje odnosa do strahu zahteva zaznavanje razlike med strahom, ki kaže na resnično navzočo nevarnost in strahom, ki vas poskuša učiti o šibkih točkah in mejah rasti v življenju.

Resnični strah je vrsta strahu, ki sproži potrebne telesne odzive, ki vas varujejo; pojavi se, ko ste ogroženi in vas opozarja, da nekaj storite. Spodbudi vas k dejanjem, ki vam lahko rešijo življenje in vam pomaga zaščititi ljubljene osebe.

Lažni strah pa je samo rezultat vaše domišljije; to je glas, ki vam pravi, da ima vaša žena ljubezensko razmerje, čeprav v resnici za to nimate nobenega dokaza in ste samo pripravljeni posumiti na to, ker je vaš oče varal mamo.

Če želite postati uspešni, morate premagati STRAHOVE; bistveno je, da se naučite, kako prenehati živeti v strahu!

Če ste pripravljeni na spremembo, premagajte svoje strahove in jih spremenite v gorivo vašega USPEHA!

NE BOJTE SE STVARI V ŽIVLJENJU, RAJE SE JIH NAUČITE RAZUMETI! OGLASITE SE IN SKUPAJ BOMO NAŠLI POT, KI VAM BO ODPRLA MOŽNOSTI ZA NAPREDEK. NE ODLAŠAJTE; VEDITE, DA STE SAMO VI TISTI, KI LAHKO NAREDI KORAK NAPREJ K SPREMEMBI! 

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
Hot Jar
Uporabljamo Hot Jar program za pregled klikov na strani
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Back To Top