skip to Main Content
041 522 745 info@motivacijazauspeh.com
Proti Tesnobi In Anksioznosti že Zjutraj

Proti tesnobi in anksioznosti že zjutraj

Tesnobo oziroma anksioznost lahko močno zmanjšamo ali odpravimo, ko začnemo uporabljati učinkovito jutranjo rutino.
Spremeni se na vseh nivojih; produktivnost, energija, odnosi in druga pomembna življenjska področja.

Ko začnemo razmišljati o svojem osebnem razvoju, začnemo na svoja jutra gledati kot na darilo in ne kot na nočno moro; v možganih se sproži odziv o lepoti življenja.

Ustvarjanje jutranje rutine naj bo ena od najpomembnejših strategij za zmanjšanje tesnobe in stresa. Omogočila vam bo, da boste naredili več, kot ste mislili, da sploh lahko, hkrati pa vas bo držala ves dan aktivne in fokusirane.

Ko boste začeli svoj jutranji ritual, naj bo miselnost pozitivno naravnana, fokusirana na prelet vseh stvari, ki nas v tem dnevu čakajo; presenetilo vas bo počutje, ki vas bo ob tem spremljalo;

 • tesnoba se bo začela zmanjševati,
 • samozavest se bo okrepila,
 1. Zgodnje jutranje vstajanje nam omogoči, da si brez naglice vizualiziramo dnevni urnik, ki nas čaka tekom dneva. ZAČNIMO ZGODAJ IN GRADIMO DAN.
 2. Za jasnost misli in čustev si privoščite jutrajo meditacijo, ki vam omogoči globoko umsko in telesno sprostitev; spoznamo, da obstajamo; pridemo v stik s samim seboj, s svojimi občutki, INTUICIJO. Cilj meditacije ni ustaviti misli ampak se jih zavedati in z njimi spretno upravljati. Koristi boste čutili zelo kmalu; tesnoba se bo umaknila umirjenosti in naravnanosti na cilje v dnevu.
 3. Telesna aktivnost; veliko ljudi začne svoj dan s skodelico kave. Morda je za začetek dneva veliko koristneje spiti kozarec vode in si privoščiti 20-minutno telesno aktivnost, po možnosti v naravi. Objemite svoj svet in bodite hvaležni, da ste se zjutraj zbudili.
 4. Terapija s hladnim tušem; gre za dober stresor, staro Ayurvedsko zdravilo, ki ima številne koristi: deluje proti tesnobi, depresiji, izboljša krvni obtok in toniranost kože. Omogoča nadzorovano izzivanje telesa, zmanjševanje bolečin in vnetij ter aktiviranje metaboličnih procesov. Začnite torej z izmeničnim 2-minutnim hladnim in vročim tuširanjem, kasneje prilagodite izmeničnost samo hladni vodi – KORISTNO!
 5. Verjamete, da lahko 5-minutno jutranje zapisovanje misli, spremeni tok celotnega dneva; DA!
 • “Noro, saj nisem pisatelj,” boste rekli
 • “Kako naj najdem čas, da vsako jutro napišem svoje misli?”
 • “Kako bi lahko zapisal svoje strahove, da premagam TESNOBO?”

To so prve reakcije; poskusite, ne bo vam žal. Namen dnevnika je:

 • ozavestiti svoje misli, jih prepoznati in jih upravljati. Vaš notranji dialog vam marsikaj razkrije, česar morda sicer zavestno ne spremljate.
 • Spoznali boste glavne sprožilce za vaše misli, postali boste kritični, kar vam bo omogočilo večjo ustvarjalnost in rast.
 1. Prakticirajte HVALEŽNOST; vsakodnevna hvaležnost, tudi za manjše stvari v življenju, nam zmanjša možnost za tesnobo. Hvaležnost nam pomaga ceniti življenje.
 • Vprašajte se: “Kaj bom danes storil, da bom užival dan?”
 • Dnevna namera: “Danes bom prisoten; izbral bom, da v vseh stvareh, ki se mi bodo dogajale, vidim lepoto.”  Ugotovili boste, da se težavnejši dnevi umikajo prijetnim in radostnim.
 1. TND – Tri najpomembnejše naloge, ki jih je treba narediti danes; osnovni načrt dneva drastično zmanjša tesnobo. Vsako jutro se zbudimo z maksimalno količino energije; vsaka aktivnost naših možganov, to energijo znižuje. Zato si napišimo 3 najzahtevnejše naloge, ki jih moramo danes opraviti, jih načrtujmo in vizualizirajmo.

“Če je vaša naloga, da pojeste žabo, je najboljše, da to storite takoj zjutraj; če je vaša naloga, da pojeste dve žabi, je najbolje, da pojeste najprej največjo.” (Mark Twain)

Po mnenju strokovnjakov, so prve tri ure dneva najbolj dragocene za maksimalno produktivnost. Če želite premagati TESNOBO ali ANKSIOZNOST in doseči svoje cilje, prevzemite nadzor nad vašim jutrom. Ne preverjajte e-pošte ali družabnih medijev preden ne mine 90 minut vaše osredotočenosti na TND!

Namen teh RITUALOV je zmanjšati ali odpraviti TESNOBO z ustvarjanjem jutranje rutine; dosegli boste čudeže in radost življenja, ki pa naj traja!

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
Hot Jar
Uporabljamo Hot Jar program za pregled klikov na strani
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Back To Top