skip to Main Content
041 522 745 info@motivacijazauspeh.com
Naučimo Se Novih Vedenj Z Lahkoto

Naučimo se novih vedenj z lahkoto

Želite spremeniti vedenje in učenje novih spretnosti?

Če boste sledili dokazani formuli za učenje, boste sposobni razviti in ohraniti vsako spretnost in navado, ki jo izberete.

Ponavljajoče periodično ponavljanje, in vmesni počitek, ko vedno razmislimo o doseženem in nadaljnih korakih, nam omogoči vedenje o tem, koliko smo že napredovali in nam daje podlago za prilagajanje aktivnosti cilju, ki smo si ga postavili.

Ko vadimo vedenje (optimizem, koncentracija, boljši odnosi …), že nekaj dni ponavljajoče dejavnosti oblikujejo nove nevronske vzorce in sčasoma postane novo vedenje enostavno in domače.

KAKO SE UČITI NOVIH VEDENJ?

  1. Pomembno je, da ste mirni, sproščeni in odprti, če želite trajen vpliv na vaše čustveno stanje. Naredite 6 globokih vdihov in izdihov, da počasi postanete dojemljivi za nove ideje.
  2. Izberite novo znanje ali vedenje, ki ga želite postopno razviti (odprava različnih motečih vedenj, zdravo prehranjevanje, igranje instrumenta…). Izberite nekaj, kar si resnično želite, da obogatite svoje življenje.
  3. Vadite vsak dan po 20 minut, najmanj deset dni zapored. Po vsaki vaji zaprite oči in vizualizirajte stanje, ki je vaš cilj. Opazujte vaše misli in počutje, ki vas bodo ob tem prevevale. Čez dan si morda privoščite dodatne seanse, ki bodo še dodatno utrdile vaša čustva, občutke, da boste postavljeni cilj dosegli brez kakršnegakoli dvoma. Vsak cilj naj vsebuje korake, ki vas bodo pripeljali do želenega.

Dnevno vadite aktivnosti, ki ste jih kreirali, kot svoje novo vedenje v praksi (v odnosih, sami s seboj …).

Napredek, ki bo prihajal, vam bo dokazal, česa ste sposobni.

Občutek močnih čustev vpliva na naše živčevje in če vadbi sledi počitek, se to shrani v dolgoročni spomin, kar je tudi naš cilj, ki smo si ga postavili, ko smo se odločili, da želimo SPREMEMBO.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
Hot Jar
Uporabljamo Hot Jar program za pregled klikov na strani
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Back To Top