skip to Main Content
041 522 745 info@motivacijazauspeh.com
Naše Vedenje Je Posledica Dogajanja Znotraj Nas Samih

Naše vedenje je posledica dogajanja znotraj nas samih

Razlog, zakaj nekaj storimo, ni nikoli dogajanje okoli nas . Če verjamemo, da naša dejanja narekuje dogajanje zunaj nas samih, potem delujemo kot stroji in ne kot živa bitja. Imamo to možnost, da lahko izbiramo; lahko se oglasimo na telefon ali ne, odvisno od tega, ali to zadovoljuje naš trenutni cilj.

Če verjamem, da motivacija za kakršnokoli dejavnost izvira iz moje notranjosti, ne iz zunanjega sveta, sem nesrečen, ker nikogar ne morem kriviti za svojo nesrečo. Če si močno želim, da bi se vsi, ki jih v življenju srečujem, do mene obnašali lepo, je izbira ali bom nesrečen ali ne, če ne dobim tistega, kar si želim, samo moja. Dejstvo, da ni videti, da bi si nesrečo izbral sam, še ne pomeni, da si je tudi nisem.

Naučimo se, kako učinkovito prevzeti nadzor nad svojim življenjem.

Vašega počutja ne povzročajo drugi ljudje ali dogodki. Vi niste fizični ali psihološki sužnji svojih staršev, soproga, žene, otroka, šefa, ekonomske ureditve, razen, če si tako izberete sami. Ne glede na to, kaj počnemo, razmišljamo ali kako čustvujemo, naj bo učinkovito ali neučinkovito, je to v tistem trenutku naš najboljši poskus zadovoljitve sil, ki delujejo znotraj nas.

Imamo nešteto ljudi, katerih najboljše izbire ne delujejo, ne glede na to, kaj so sposobni storiti, jih zebe, so lačni ali pa se drugi do njih grdo obnašajo.  Nič jim ne koristi, če sprejmejo svojo bedo ali pa zanjo krivijo zunanji svet. Če to storijo, si zaprejo vse možnosti, ki jih potrebujejo za nadzor nad svojim življenjem.

Tisti redki, ki se ne predajo in vzamejo življenje v svoje roke, že zelo zgodaj spoznajo, da ni vredno trošiti energije in za svoj položaj obtoževati zunanji svet.

Ko se boste naučili uporabljati Teorijo nadzora v svojem življenju, boste svojo energijo uporabili za spopad s problemom in ne za godrnjanje.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
Hot Jar
Uporabljamo Hot Jar program za pregled klikov na strani
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Back To Top