skip to Main Content
041 522 745 info@motivacijazauspeh.com

Čustvena bolečina, ki spremlja pot do uspeha

Imate navado opazovati svojo čustva ob načrtovanju nekega dogodka, spreminjanja  urnika …, ko lahko navdušenje  postane skoraj obsesivno. 

Zanimivo je, da nam samo načrtovanje novih stvari prinaša neverjetno vznemirljive trenutke,  kasneje pa v veliko primerih tega nikoli ne uresničimo.

Tako avtor Ryan Holiday v svoji novi knjigi »Ego enemy« pojasnjuje, da je glavna ovira za uspeh Ideja o uspehu – tako enostavno je sanjati;

Ljudje enostavno pripovedujemo o svojih ambicijah, ustvarjamo »Vision boarde« in si zapisujemo svoje Cilje, stojimo pred ogledalom in izgovarjamo Afirmacije … Tu pa se večina ustavi.

Sam akt sanjarjenja prepreči, da bi dosegli svoje sanje; idejo Cilja v svojem umu izvedemo do takšne potankosti, da je večina od nas s tem zadovoljna in sprejme prepričanje, da je že naredila nekaj produktivnega.

Ker na vsakem začetku nečesa novega običajno naletimo na ovire, se v takšnem momentu hitro odvrnemo od trenutnega nelagodja in posledično nadaljevanja poti.

Vendar pa imamo na tem področju izjemno srečo; 

Robert Green v svoji knjigi »Mastery« pojasnjuje, kako sprejmemo ta svoj notranji upor in se začnemo pomikati naprej, mimo upora in bolečine, ki nam ga ta trenutek nelagodja prinese; 

Istočasno čutimo užitek ob nelagodju in včasih tudi ob bolečini, ko vemo, da se Proaktivno pomikamo skozi preobrazbo čustvenega upora. 

V tem trenutku se učimo sprejemati Čustvo neugodja rasti.

Bolečina je nekakšen izziv, ki jo uporabi naš um v takšnih situacijah; v tem trenutku imamo na razpolago, da se osredotočimo na Cilj in pomaknemo naprej ali pa podležemo takojšnjemu užitku in odvrnitvi  pozornosti na Cilj.

Rešitev: Naredite nekaj in ne odnehajte, dokler niste na Cilju, ne glede na trajanje in čustveno bolečino, ki jo ob tem čutite.

Vaš Cilj je, da se naučite, kako dokončati težje stvari, ne da bi omagali v trenutku konflikta, ki se odvija v vaši notranjosti.

Sprejmite svoj IZZIV in razvijte čustveno zrelost za dosego svojega CILJA.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
Hot Jar
Uporabljamo Hot Jar program za pregled klikov na strani
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Back To Top